DIGIT 

Hållbar Digital Transformation

DIGIT - Hållbar digital transformation!

Är du intresserad av att lära dig mer om hur ny teknik som AI, uppkopplade sensorer och Internet of Things kan utveckla din verksamhet? Då är DIGIT perfekt för dig! 

I projektet bjuder vi in till många inspirerande seminarier om datadriven utveckling, AI och IOT, om du missade någon av dessa kan du se dem här. Vi ger också små och medelstora företag i Mellersta Norrland möjligheten att ta en av sina utmaningar vidare med oss. I den resan utforskar vi tillsammans möjligheterna med AI, IOT och datadriven utveckling. 

Gå med i AI-nätverket

Är du intresserad av att lära dig mer om hur ny teknik som AI, Internet of Things och uppkopplade sensorer kan utveckla din verksamhet? Gå med i AI-nätverket för datadriven utveckling och få tillgång till de senaste nyheterna, inspirerande events, utbildningar och ett omfattande kontaktnät av experter. Dessa resurser hjälper dig att bli mer datadriven och skapa nya affärsmöjligheter.

Anmäl dig till AI-nätverket här:
https://www.miun.se/AnmalanAI

 
 

Missat våra seminarier? titta igen här

 

HÄRNÖSAND 8 NOVEMBER 2024
ÖSTERSUND 18 APRIL 2024
ÖRNSKÖLDSVIK 1 FEBRUARI 2024

Om projektet 

I den digitala eran är datadriven utveckling avgörande. Det ger dig bättre beslutsunderlag, ökar effektiviteten, skapar personliga kundupplevelser och håller dig konkurrenskraftig. Genom att investera i datadriven utveckling kan du maximera potentialen, öka innovationen och minska riskerna.

Mittuniversitetet driver ett samverkansprojekt med ett 20-tal organisationer i Jämtlands och Västernorrlands län för att stödja näringslivets utveckling inom IoT och AI, med särskilt fokus på datadriven utveckling. Projektet, DIGIT – Hållbar Digital Transformation, har erhållit över 30 miljoner kronor i stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).

Projektets mål

Målet är att stärka företag i regionen genom att öka kunskapen om datadriven utveckling och implementera teknik för att främja nya affärsmöjligheter och öka konkurrenskraften. Projektet inkluderar bland annat anställning av industridoktorander, samarbete med företag för att lösa specifika utmaningar och främjande av datadriven innovation.

Målet är att engagera 140 företag, varav minst 50 förväntas påbörja utveckling av datadrivna tjänster under de tre åren. Slutligen förväntas DIGIT öka utvecklingskapaciteten för företag i regionen, leda till anställning av fler AI-forskare och bidra till hållbar tillväxt.

 

Camilla Lindqvist

Processledare